Tule mukaan oppimaan sieniä. Vielä ennätät ilmoittautua Sieniatlasleireille!

Sieniatlas järjestää sieniopetusta Sieniatlasleireillä 25.-27.8. Paltamossa ja 15.-17.9. Rautalammilla. Leireillä opitaan tunnistamaan sienilajeja ja -sukuja, kirjataan havaintoja, valokuvataan sieniä ja tallentaan sieninäytteitä.

Leirit on suunnattu etenkin niille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ruokasienten ohella muitakin sieniä. Voi osallistua, vaikka ei sieniä ennestään kovin hyvin tunne!

Hanke tarjoaa opetusta ja välineitä, leiriläiset maksavat majoituksensa ja ruokailunsa. Kuljemme retkikohteille kimppakyydein.

25.-27.8. Leiri pidetään Paltamossa (http://kainuunopisto.fi/). Sienestetään lähialueen kohteissa. Leiri alkaa perjantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina n. klo 15. Mahdollista osallistua la-su. Leirimaksu (pe-su) on n. 140 €, hinta sisältää majoituksen (2h huoneissa, 1h huone lisämaksusta) ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen). Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.8. mennessä: mika.j.toivonen@ utu.fi.

15.-17.9. Leiri pidetään Rautalammilla (http://tormala.fi/). Leirillä kuljetaan Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja kartoitetaan sen sienilajistoa. Leiri alkaa perjantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina n. klo 15. Leirimaksu (pe-su) on n. 120 €, joka sisältää majoituksen (2-4h huoneissa, 1h huone lisämaksusta) ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen). Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.8. mennessä: mika.j.toivonen@ utu.fi.

Sieniatlas järjestää syksyllä 2017 myös kartoitusretkiä. Lue syksyn ohjelmasta lisää.

Kuva: Kaisa Tervonen