Sieniatlastapahtumia – 2020

SIENIATLASLEIRI Kiteellä 18.-20.9.2020

Leiri järjestetään Kiteen kansanopistolla. Leirillä keskitytään helttasieniin. Valittuja kohteita kartoitetaan, lajeja kirjataan muistiin ja näytteitä kerätään myöhempää määritystä varten. Leirin vetäjinä ovat Kaisa Tervonen ja Mika Toivonen.

SIENIMIKROSKOPIAKURSSI Konneveden tutkimusasemalla 14.–16.4.2020

Mikroskopiakurssi on PERUTTU.

MIKROSKOPIATYÖPAJA Turussa 7.-8.3.2020

Järjestämme mikroskopointityöpajan Turun yliopiston Kasvimuseolla 7.-8.3.2020
Työpaja on suunnattu ensisijaisesti harrastajille, joilla on oma mikroskooppi ja omia näytteitä skoopattavaksi. Mikäli sinulla ei ole omaa mikroskooppia, mutta omia näytteitä olisi, ota yhteyttä, muutama paikka on tarjolla. Yhteensä ilaa on noin 18:lle harrastajalle. Paikalla opastamassa ja auttamassa määritystyössä ovat Mika Toivonen, Kaisa Tervonen, Seppo Huhtinen ja Jukka Vauras.

Työpaja pidetään Kasvimuseolla (Yliopistonmäki, Vesilinnantie 5). Kulku museolle: Rehtorinpellonkadun kautta Vesilinnan parkkipaikalle ja sieltä sisään.
Lauantaina 7.3. aloitamme klo 10 ja jatkamme siihen asti, kun intoa riittää. Sunnuntaina 8.3 skooppaamme 10-18. Kurssi on osallistujille ilmainen. Omat näytteet ja tarvikkeet mukaan! Museon kirjasto on käytettävissä.

Käytössä ovat mikro ja jääkaappi, joten voit ottaa omia eväitä mukaan. Varsinaista ruokailutilaa ei ole, se otetaan mikroskopointikäyttöön. Lyhyen kävelymatkan päässä on sekä ruokakauppoja että useita ruokapaikkoja.

Ilmoittautumiset sähköpostitse Mika Toivoselle mijuto@utu.fi 23.02. mennessä.

SIENIMIKROSKOPOINTIKURSSI Oulussa 18.-19.1.2020

Kurssi järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla (Kaitoväylä 5).
Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita asiasta kiinnostuneet harrastajat. Jo mikroskopointia aiemmin tehneet voivat tehdä sitä enemmän tai vähemmän omatoimisesti kurssin vetäjien avustuksella. Aloittelijoiden kanssa käymme sienimikroskopian perusteet  läpi: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Voit myös tuoda määritettäväksi omia näytteitäsi.

Kurssia on lauantaina klo 9-16 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Majoituksen ja kulkemisen järjestät itse. Puutarhalla on käytössä keittiö, mikro, jääkaappi ja keittomahdollisuus, joten voit ottaa omat eväät mukaan. Kurssin vetäjinä toimivat Matti Kulju (kääväkkäät), Mika Toivonen ja Kaisa Tervonen (helttasienet). Lisätiedot ja ilmoittautumiset: m.kulju@kolumbus.fi tai 044 3357440. Kurssille mahtuu noin 10 harrastajaa, joille on varattu mikroskoopit. Lisäksi voimme ottaa mukaan henkilöitä, jotka tuovat oman mikroskoopin. Sitovat ilmoittautumiset  20.12.2019 mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä  tuotko oman mikroskoopin.

Sienimikroskopointikurssi Jyväskylässä 25.-26.1.2020

Kurssi järjestetään Jyväskylässä Keski-Suomen luontomuseolla (Vesilinna, Ihantolantie 5). Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita asiasta kiinnostuneet harrastajat. Kurssilla tutustumme sienimikroskopian perusteisiin: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Jos mikroskopointi on sinulle tuttua, voit edetä omaan tahtiin ohjaajien avustuksella. Voit tuoda mukaasi myös omia näytteitä.

Kurssia on lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Museolla on käytössä mikro ja jääkaappi, joten omat eväät voi tuoda mukaan. Kurssin vetäjinä toimivat Kaisa Tervonen ja Mika Toivonen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kaisa.i.tervonen@jyu.fi. Kurssille mahtuu noin 8 harrastajaa, joille on varattu mikroskoopit. Lisäksi voimme ottaa mukaan henkilöitä, jotka tuovat oman mikroskoopin. Yhteensä kurssille mahtuu 14. Sitovat ilmoittautumiset 15.1. mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, tuotko oman mikroskoopin.