Tule mukaan orvakka- ja kääpäkurssille Hyrynsalmelle 13.-15.10.

Sieniatlas järjestää orvakka- ja kääpämäärityksen kurssin Hyrynsalmella 13.-15.10.2017. Valoisa aika käytetään retkeilyyn ja näytteiden keräämiseen, iltaisin näytteet käsitellään ja niitä pyritään määrittämään lajilleen mikroskooppisesti. Kurssilla keskitytään orvakoiden keräämiseen ja määrittämiseen, käävät kulkevat mukana sivujuonteena. Ensimmäisenä päivänä retkeillään vanhassa kuusimetsässä, toisena päivänä vanhassa mäntymetsässä, kolmas päivä kurssilaisten toiveiden mukaan.

Opastuksesta ja opetuksesta vastaavat Teppo Helo ja Matti Kulju.

Oma tai lainattu mikroskooppi ja kuivuri mielellään mukaan, samoin kaikki mahdollinen orvakoiden määrittämiseen liittyvä kirjallisuus. Sienten mikroskooppisen määrityksen perusasiat on hyvä olla hallussa. Mukana on hyvä olla kamera, kompassi, puukko ja nippu näytepusseja. Liikkuminen tapahtuu osallistujien ja oppaiden autoilla. Osallistuja maksavat matkansa, majoittumisensa sekä ruokailunsa.

Majoitus järjestetään Hyrynsalmen Ukkohallassa, josta on lyhyt matka hyville metsäkohteille. Majoitus on järjestetty mökkimajoituksena torstaista sunnuntaihin. Mukaan voi toki tulla vasta perjantai-iltana. Majoituksesta jokaiselta osallistujalta kerätään paikan päällä noin 50 euron suuruinen maksu (+ liinavaatteet 12e/henkilö).

Osallistujat järjestävät itse oman ruokailunsa. Ruoanlaittomahdollisuus on. Hiihtokeskuksen ravintola on avoinna perjantaina ja lauantaina. Keskuksessa on myös pieni myymälä, josta voi ostaa ruokatarvikkeita tms.

Ilmoittautumiset ja kyselyt:
Teppo Helo
helot72@gmail.com
040 165 1200

Kuva: Teppo Helo