Sieniatlastapahtumat – syksy 2017

SIENIATLASLEIRIT 2017
25.-27.8. Paltamo
15.-17.9. Rautalampi, Etelä-Konneveden kansallispuisto.

Vielä ehdit ilmoittautua Paltamon ja Rautalammin leireille!

SIENIATLASRETKET 2017
1.9. Keminmaa.
Retki järjestetään Valtakunnallisia Sienipäiviä edeltävänä päivänä. Kokoontuminen klo 10 Keminmaan Vanhan kirkon parkkipaikalla. Retki kestää joitakin tunteja, eväät mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tapio.kekki @ gmail.com.

9.9. Lohja
Retki järjestetään Lohjalla, kokoontuminen osoitteessa Kisakalliontie 284 (http://kisakallio.fi/). Alustava suunnitelma on, että aamupäivällä sienestetään läheisessä Karnaisten korvessa, iltapäivällä mahdollisesti hajaannutaan lähialueiden kohteisiin. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautumisohjeet annetaan myöhemmin.

Muitakin tapahtumia on suunnitteilla, tietoa tapahtumista päivitetään tähän.

LISÄTIETOA SIENIATLASLEIREISTÄ JA SIENIATLASRETKISTÄ

SIENIATLASLEIREILLÄ opitaan tunnistamaan sienilajeja ja -sukuja, kirjaamaan havaintoja, valokuvaamaan sieniä ja tallentamaan sieninäytteitä. Leirit on suunnattu etenkin niille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ruokasienten ohella muitakin sieniä. Voi osallistua, vaikka ei sieniä ennestään kovin hyvin tunne! Hanke tarjoaa opetusta ja välineitä, leiriläiset maksavat majoituksensa ja ruokailunsa. Kuljemme retkikohteille kimppakyydein.

Leiriläisillä on hyvä olla mukana kamera, hyvälaatuinen kännykkäkamera sopii dokumentointiin mainiosti. Oma sienikuivuri kannattaa ottaa mukaan. Leireillä kuljetaan paljon maastossa, maastot eivät aina ole aivan helppokulkuisia.

SIENIATLASRETKET ovat muutaman tunnin, puolen päivän tai koko päivän retkiä, joilla opetellaan sienilajeja ja kartoitetaan kohdealueen sienilajistoa: valokuvataan sieniä, kirjataan havaintoja ja kerätään näytteitä. Maastossa liikutaan itsenäisesti ja pienissä ryhmissä. Tauoilla ja päivän päätteeksi kokoonnutaan ja tutustutaan sienilöytöihin. Kaikenlaisiin sieniin suhtaudutaan yhtäläisellä innolla. Mukana on asiantuntijoita, jotka paikan päällä antavat apua sienilajien tunnistamisessa.

Osallistujilta edellytetään kykyä kulkea maastossa itsenäisesti ja kykyä tarpeen tullen löytää omin voimin maastosta pois.