Mikroskopiatyöpaja Turun yliopiston Kasvimuseolla 19.-20.1.2019

Sieniatlas järjestää vuoden ensimmäisen mikroskopiatyöpajan Turun yliopiston Kasvimuseolla 19.-20.1.2019. Tilaa on noin 20:lle sieniatlas-harrastajalle. Tämä työpaja on suunnattu ensisijaisesti niille harrastajille, joilla on omia näytteitä ja oma mikroskooppi.

Paikalla opastamassa ja auttamassa määritystyössä on sekä kääväkäs-, helttasieni- että kotelosieniasiantuntijoita. Olemme museolla kahdessa kerroksessa, alakerrassa on kääpäosasto, asiantuntijana opastamassa Matti Kulju. Yläkerroksessa on helttasieni- ja kotelosieniopastusta, paikalla ovat Mika Toivonen ja Seppo Huhtinen.

Työpaja pidetään Kasvimuseolla (Yliopistonmäellä) lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16. Paja on osallistujille ilmainen. Omat näytteet mukaan!

Museolla on käytössä mikro ja jääkaappi, joten voit ottaa omia eväitä mukaan. Varsinainen ruokailutila otettaneen kuitenkin mikroskopointikäyttöön. Lyhyen kävelymatkan päässä on ruokakauppoja sekä useita ruokapaikkoja.

Ilmoittautumiset Mika Toivoselle mijuto@utu.fi, jolta voit myös kysyä lisätietoa.

Mikäli sinulla ei ole omaa mikroskooppia, mutta haluaisit opetella sienten mikroskopointia, ota yhteyttä! Järjestämme ensi vuonna muitakin kursseja, jonne mahtuu mukaan myös aloittelijoita. Kursseja järjestetään Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.