Mikroskopiaa tammikuussa Oulussa ja Jyväskylässä

SIENIMIKROSKOPOINTIKURSSI OULUSSA 18.-19.1.2020

Kurssi järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla (Kaitoväylä 5).
Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita asiasta kiinnostuneet harrastajat. Jo mikroskopointia aiemmin tehneet voivat tehdä sitä enemmän tai vähemmän omatoimisesti kurssin vetäjien avustuksella. Aloittelijoiden kanssa käymme sienimikroskopian perusteet  läpi: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Voit myös tuoda määritettäväksi omia näytteitäsi.

Kurssia on lauantaina klo 9-16 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Majoituksen ja kulkemisen järjestät itse. Puutarhalla on käytössä keittiö, mikro, jääkaappi ja keittomahdollisuus, joten voit ottaa omat eväät mukaan. Kurssin vetäjinä toimivat Matti Kulju (kääväkkäät), Mika Toivonen ja Kaisa Tervonen (helttasienet). Lisätiedot ja ilmoittautumiset: m.kulju@kolumbus.fi tai 044 3357440. Kurssille mahtuu noin 10 harrastajaa, joille on varattu mikroskoopit. Lisäksi voimme ottaa mukaan henkilöitä, jotka tuovat oman mikroskoopin. Sitovat ilmoittautumiset  20.12.2019 mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä  tuotko oman mikroskoopin.

SIENIMIKROSKOPOINTIKURSSI JYVÄSKYLÄSSÄ 25.-26.1.2020

Kurssi järjestetään Jyväskylässä Keski-Suomen luontomuseolla (Vesilinna, Ihantolantie 5). Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita asiasta kiinnostuneet harrastajat. Kurssilla tutustumme sienimikroskopian perusteisiin: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Jos mikroskopointi on sinulle tuttua, voit edetä omaan tahtiin ohjaajien avustuksella. Voit tuoda mukaasi myös omia näytteitä.

Kurssia on lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Museolla on käytössä mikro ja jääkaappi, joten omat eväät voi tuoda mukaan. Kurssin vetäjinä toimivat Kaisa Tervonen ja Mika Toivonen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kaisa.i.tervonen@jyu.fi. Kurssille mahtuu noin 8 harrastajaa, joille on varattu mikroskoopit. Lisäksi voimme ottaa mukaan henkilöitä, jotka tuovat oman mikroskoopin. Yhteensä kurssille mahtuu 14. Sitovat ilmoittautumiset 15.1. mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä  tuotko oman mikroskoopin.