Sieniatlastapahtumat – kevät 2017

5.-6.4. SIENIMIKROSKOPIAKURSSI Konneveden tutkimusasemalla.

Kurssille ovat tervetulleita jo aikaisemmin mikroskooppia käyttäneet harrastajat. Kurssilla opitaan etsimään oleellisia helttasienituntomerkkejä ja käyttämään tärkeitä reagensseja. Kurssin vetäjänä toimii Mika Toivonen. Kurssi alkaa keskiviikkona klo 10 ja päättyy torstaina klo 18.

Kurssin jälkeen 6.-9.4. järjestetään opiskelijoille ja kokeneille harrastajille sienisystematiikan työpaja, jolle kurssilaiset voivat halutessaan samalla ilmoittautua. Työpajassa syvennytään sienimikroskopiaan itsenäisesti sekä opitaan uutta sienilajistosta ja tutkimuksesta esityksiä kuunnellen.

Kurssille mahtuu 8 harrastajaa. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Majoitushinnat ovat: 15 € / yö, vuodevaatteet + pyyhe (pakolliset) 10 €. Ruokailujen hinnat: aamiainen 5 €(arkisin) / 6 € (viikonloppuisin), lounas 6 / 8 €, päivällinen 8 / 10 €. Majoitustiloissa on keittiöt omaa ruuanlaittoa varten. Lisätiedot ja ilmoittautumiset mikroskopiakurssille<b>: </b>mijuto ät utu piste fi. Sitovat ilmoittautumiset 17.3. mennessä.

18.-19.3. SIENIMIKROSKOPIAKURSSI Oulun yliopistolla.

Kurssi järjestetään Oulun yliopistolla (Kasvimuseo, Kaitoväylä 5). Mikroskopointikurssi on suunnattu jo aiemmin mikroskooppia käyttäneille harrastajille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan orvakoihin (Corticiaceae). Kurssilla käymme läpi esimerkkejä eri suvuista ja lajeista. Kurssia on lauantaina klo 9-16 ja sunnuntaina klo 10-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Kurssin vetäjinä toimii Matti Kulju. Kurssille mahtuu 6 harrastajaa. Kurssilaisille on varattu mikroskoopit. Lisäksi mukaan pääsevät ne, jotka tuovat oman mikroskoopin. Museolla on käytössä keittiö, mikro, jääkaappi ja keittomahdollisuus, joten voit ottaa omat eväät mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: m.kulju@kolumbus.fi tai 044 3357440.

11.-12.3. MIKROSKOPOINTITYÖPAJA Helsingin kasvimuseolla .Suomen sieniseura ry. yhdessä Sieniatlaksen kanssa.

28.-29.1. SIENTEN MIKROSKOPOINTIKURSSI Jyväskylässä.

21.-22.1. SIENTEN MIKROSKOPOINTIKURSSI Oulussa.