Tervetuloa sieniatlasleirille Kiteelle 18.-20.9.2020

Sieniatlasleiri järjestetään Kiteen kansanopistolla. Leiri on tarkoitettu Sieniatlas-havainnoitsijoille. Leirillä keskitytään pääasiassa helttasieniin. Valittuja kohteita kartoitetaan, lajeja kirjataan muistiin ja näytteitä kerätään myöhempää määritystä varten. Leirin vetäjinä toimivat Kaisa Tervonen ja Mika Toivonen.

Leiri toteutuu, mikäli saamme mukaan vähintään 15 osallistujaa. Majoitus on yhden tai kahden hengen huoneissa. Osassa huoneista on omat peseytymistilat, osassa peseytymistilat ovat käytävillä.

Leiri järjestetään siitä lähtökohdasta, että epidemia ei ole ohi ja tämä otetaan järjestelyissä huomioon. Leirille on mahdollista osallistua riskejä eri tavoin välttäen. Lähikontakteja tuskin kuitenkaan on täysin mahdollista välttää tai turvaetäisyyksistä kaikissa tilanteissa pitää kiinni. Tämä on syytä ymmärtää, mikäli ilmoittaudut mukaan. Toisaalta osallistuminen edellyttää, että huomioit muut niin, ettet itse ehdoin tahdoin riko annettuja suosituksia.

Yöpymismahdollisuus yhden hengen huoneessa on. On mahdollista osallistua niin, että yöpymisen lisäksi varaa ateriat, tai niin, että maksaa vain yöpymisistä ja aterioi omin neuvoin. Hinta pelkästä yöpymisestä (2 yöstä yhteensä) on 50/70 euroa (2hh/1hh). Ruokailujen hinta koko ajalta (pe ilta – su lounas) on yhteensä n. 45-55 euroa, tarkempi hinta selviää, kun maasto-ohjelmamme on valmis.

Kohteille liikutaan omilla autoilla. Lähkökohta on, että jokainen, joka tulee paikalle, voi halutessaan liikkua yksin omalla autolla. Mikäli et tule omalla autolla, ota yhteyttä tai neuvottele itsellesi kuski etukäteen. Suositeltavaa on, että huonekunta liikkuu samalla autolla. Liikkuminen kurssin aikana toteutetaan niin, että ei vaihdeta kyytiläisiä autosta toiseen.

Työtila, mikäli sen käyttö arvioidaan mahdolliseksi, rakennetaan väljäksi. On mahdollista, että tila ei ole riittävän suuri niin, että kaikki mahtuvat sinne. Tässä tapauksessa työpisteet jaetaan ilmoittatumisjärjestyksessä.

Leirille mahtuu mukaan n. 30 yöpyvää osallistujaa. Ilmoittautumiset Mika Toivoselle sähköpostitse, mijuto@utu.fi. Saat paluupostissa tarkempaa lisätietoa ja tilinumeron, johon voit maksaa leirimaksun ennakon (50 euroa). Maksu tulee hoitaa heti, sillä vasta maksettuasi olet varannut paikkasi. Vahvistus leirin toteutumisesta annetaan viimeistään kuukautta ennen leiriä.

Sieniatlastapahtumat 2020