Sieniatlastapahtumia – 2019

SIENIMIKROSKOPOINTITYÖPAJA TURUSSA 19.-20.1.2019 

Työpaja järjestetään Turun yliopiston Kasvimuseolla (Yliopistonmäellä) 19.-20.1.2019. Tilaa on noin 20:lle sieniatlas-harrastajalle. Tämä työpaja on suunnattu ensisijaisesti niille harrastajille, joilla on omia näytteitä ja oma mikroskooppi.

Paikalla opastamassa ja auttamassa määritystyössä on sekä kääväkäs-, helttasieni- että kotelosieniasiantuntijoita. Olemme museolla kahdessa kerroksessa, alakerrassa on kääpäosasto, asiantuntijana opastamassa Matti Kulju. Yläkerroksessa on helttasieni- ja kotelosieniopastusta, paikalla ovat Mika Toivonen ja Seppo Huhtinen.

Työpaja on lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16. Paja on osallistujille ilmainen. Omat näytteet mukaan!

Ilmoittautumiset Mika Toivoselle mijuto@utu.fi, jolta voit myös kysyä lisätietoa.

SIENIMIKROSKOPOINTIKURSSI JYVÄSKYLÄSSÄ 16.-17.2.2019 

Kurssi järjestetään Jyväskylässä Keski-Suomen luontomuseolla (Vesilinna, Ihantolantie 5). Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita kaikki sienistä kiinnostuneet harrastajat. Kurssilla tutustumme sienimikroskopian perusteisiin: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Voit tuoda mukaasi myös omia näytteitä. Kurssia on lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen.

Kurssin vetäjinä toimivat Kaisa Tervonen ja Mika Toivonen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kaisa.i.tervonen (et) jyu.fi. Kurssille mahtuu 10 harrastajaa. Kurssilaisille on varattu mikroskoopit, mutta voit myös tuoda oman mikroskoopin mukanasi. Sitovat ilmoittautumiset 8.2. mennessä.