Sieniatlastapahtumia – 2018

31.8-1.9.2018 SIENIATLASLEIRI Inarissa

Sieniatlasleiri järjestetään Inarin Vasatokassa (Riutula, vasatokka.fi). Leirillä keskitytään sekä kääväkkäisiin että helttasieniin. Valittuja kohteita kartoitetaan, lajeja kirjataan muistiin ja näytteitä kerätään myöhempää määritystä varten. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sienistä, voit aloittaa Sieniatlas-harrastuksen tällä leirillä.

Leirin vetäjinä ovat Matti Kulju (kääväkkäät), Annu Ruotsalainen (helttasienet), Teppo Helo (kääväkkäät ym.) ja Tapio Kekki (helttasienet).

Sieniatlasleireillä opitaan tunnistamaan sienilajeja ja -sukuja, kirjaamaan havaintoja, valokuvaamaan sieniä ja tallentamaan sieninäytteitä. Leirit on suunnattu etenkin niille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ruokasienten ohella muitakin sieniä. Hanke tarjoaa opetusta ja välineitä, leiriläiset maksavat majoituksensa ja ruokailunsa. Kuljemme retkikohteille kimppakyydein. Leiriläisillä on hyvä olla mukana kamera, hyvälaatuinen kännykkäkamera sopii dokumentointiin. Oma sienikuivuri on hyvä olla mukana. Leireillä kuljetaan paljon maastossa, maastot eivät aina ole aivan helppokulkuisia. Osallistujilta edellytetään kykyä kulkea maastossa itsenäisesti ja kykyä tarpeen tullen löytää omin voimin maastosta pois.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet Inarin Sieniatlasleirille.

10.-12.4.2018 KOTELOSIENIMIKROSKOPIAKURSSI Konneveden tutkimusasemalla.

Sieniatlas järjestää 10. – 12.4. kotelosienikurssin Konneveden tutkimusasemalla (Sirkkamäentie 220, Konnevesi). Kurssi on suunnattu jo aiemmin mikroskooppia käyttäneille harrastajille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan kotelosieniin. Kurssin vetäjänä toimii dos. Seppo Huhtinen.

Kurssi alkaa tiistaina klo 10.4. klo 15 ja päättyy torstaina 12.4. klo 18.

Kurssin jälkeen 12.-15.4. järjestetään opiskelijoille ja kokeneille harrastajille sienisystematiikan työpaja, jolle kurssilaiset voivat halutessaan samalla ilmoittautua. Työpajassa syvennytään sienimikroskopiaan itsenäisesti sekä opitaan uutta sienilajistosta ja tutkimuksesta esityksiä kuunnellen.

Kurssille mahtuu 8 harrastajaa. Majoitushinnat ovat: 20 € / yö + 10 € (vuodevaatteet + pyyhe, pakolliset). Majoitus on 2-hengen huoneissa. Ruokailujen hinnat: aamiainen 5 €(arkisin) / 6 € (viikonloppuisin), lounas 6 / 8 €, päivällinen 8 / 10 €. Majoitustiloissa on keittiöt omaa ruuanlaittoa varten. Lisätiedot ja ilmoittautumiset mikroskopiakurssille: mijuto ät utu piste fi. Ilmoittautumiset 15.3. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

6.-7.1.2018 SIENIMIKROSKOPIAKURSSI Oulun yliopistolla.

Mikroskopointikurssille ovat tervetulleita kaikki sienistä kiinnostuneet harrastajat. Jo mikroskopointia aiemmin tehneet voivat osallistua enemmän tai vähemmän omatoimisesti kurssin vetäjien avustuksella. Aloittelijoiden kanssa käymme sienimikroskopian perusteet läpi: leikkeen teko, erilaiset reagenssit, mikroskoopin käyttö, määrityskirjallisuus jne. Voit tuoda mukaan omia näytteitäsi.

Kurssi pidetään lauantaina klo 9-16 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssi on osallistujille ilmainen. Kurssin vetäjinä toimivat Matti Kulju (kääväkkäät) ja Mika Toivonen (helttasienet). Lisätiedot ja ilmoittautumiset: m.kulju@kolumbus.fi tai 044 3357440.

Kurssille mahtuu 10 harrastajaa, joille on varattu mikroskoopit. Lisäksi voimme ottaa mukaan henkilöitä, jotka tuovat oman mikroskoopin. Sitovat ilmoittautumiset 21.12.2017 mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä tuotko oman mikroskoopin.